תקשורת וסים מקומי בהודו

אנחנו כבר לא מטיילים כמו פעם – אנחנו רוצים להיות מחוברים ומצפים מאיתנו להיות מחוברים. אז מה האופציות, איך זה עובד, ומה חשוב לדעת בנוגע לתקשורת וסים מקומי בהודו?

מאת: תום לנדאו.
עודכן לאחרונה ב: 20.02.20.


פוסט זה הוא חלק מסדרת הפוסטים על תקשורת במזרח.
אולי כדאי שתתחילו מהתחלה, ותקראו מה היתרונות והחסרונות של שיטות התקשורת השונות – וייפיי, סים ישראלי, סים בינלאומי וסים מקומי.


וייפיי או סים מקומי?

וייפיי הוא עניין נפוץ בהודו, במיוחד במקומות עם הרבה תיירות מערבית, אך תמיד יותר נוח להצטייד בסים מקומי, וזה שימושי עוד יותר במקומות בהם אין וייפיי.

איפה קונים סים מקומי בהודו?

ישנן מפעילות סלולריות רבות בהודו. כמעט בכל קיוסק תראו מלא שלטים של מפעילות סלולריות. חפשו קיוסק עם שלט של החברה שאתם רוצים, ותשאלו אם אפשר לקנות אצלם סים. אם לא, הם כנראה ידעו להכווין אתכם לקיוסק אחר שכן עושה את זה, או לחנות רשמית של החברה.

מה צריך להביא איתי?

תביאו אתכם שתי תמונות פספורט וצילום דרכון. התהליך כולל מילוי טופס עם פרטים שלכם, ואז המוכר יתקשר לחברה ויתן לכם לדבר עם מישהו שישאל כמה פרטים מזהים (או שהמוכר יעשה זאת בעצמו). הסים אמור להיות מופעל זמן קצר לאחר מכן, אך לפעמים זה יכול לקחת כמה שעות.

באיזו חברה כדאי לבחור?

Airtel עובדים מעולה ברוב הודו, אך בגואה Vodafone יותר מוצלחים. גם idea בסדר גמור.

איך זה עובד מבחינת חבילה/תשלום?

רוב חבילות הגלישה נותנות לכם 1GB ליום (או יותר!), שזה המון. רוב החבילות הללו כוללות גם שיחות מקומיות ללא עלויות נדידה. שימו לב מה תוקף החבילה, ע"מ שתדעו לרכוש אחת חדשה בזמן (או ש, חס ושלום, תהיו בלי אינטרנט לכמה שעות!).

כדאי לקנות את הסים בשדה התעופה או במקום הראשון שאני מגיע אליו?

עדיף, אם מסתדר, לקנות את הסים במקום בו תהיו כמה ימים – כי לפעמים לוקח זמן עד שהסים מופעל, ואם יש בעיות, עדיף שתוכלו לגשת למי שמכר לכם את הסים ולהיעזר בו. לא ניתן להפעיל סים במדינה אחרת בהודו מהמדינה בה הוא נקנה!

רגע, לא מחלקים כרטיס סים בחינם לכל מי שנכנס עם ויזה אלקטרונית?

לא, זה כבר לא קיים.

לכמה זמן הסים תקף?

בעקרון לשלושה חודשים, או עד תום תוקף הויזה שלכם, המוקדם מביניהם. יכול להיות שהוא יעבוד עוד קצת אחרי, אבל בעקרון מהרגע שעברו שלושה חודשים או פג תוקף הויזה, הוא יכול להפסיק לעבוד בכל רגע.
אם תוציאו את הסים בחנות רשמית של החברה הסלולרית, יכול להיות שתצליחו לגרום להם לתת לכם סים עם תוקף עד סוף הויזה, גם אם זה יותר משלושה חודשים.

מקומות בהם אין קליטה סלולרית ו/או וייפיי בהודו

לא בכל הודו אפשר להנות מתקשורת באמצעות כרטיס סים מקומי – סים מקומי שנקנה בשאר הודו לא יעבוד בלדאק וקשמיר, מסיבות בטחוניות. מעבר לכך, ישנם הרבה מקומות מבודדים בהימלאיה בהם אין קליטה – למשל כפרים מבודדים בקינור, וכל עמק ספיטי.

גם הוייפיי בלדאק די ארעי – למעשה ניתן למצוא וייפיי רק בלה, וגם שם האינטרנט יכול להתנתק בכל העיר למשך כמה ימים, וגם כשהוא עובד, הוא מאוד איטי.

זכרו להודיע למשפחות שלכם לפני שאתם נכנסים לאזורים בהם תהיו פחות זמינים…

מה עם מכשיר לוויני?

אסור להשתמש במכשיר לוויני בהודו. מומלץ לא להיכנס עם מכשיר כזה להודו בשום פנים ואופן, אפילו לא רק לקונקשן. אלא בא מתחשק לכם להיכנס למעצר.


זהו, עכשיו אתם יודעים איך לתקשר עם העולם כשאתם בהודו.
מוזמנים לקרוא עוד על תקשורת במזרח באופן כללי.

שיתוף:

הסיפוק שלי מגיע מעזרה למטיילים במזרח: גם מעזרה לעומק ללקוחות שלי, אבל גם מהמון רגעים יומיומיים של עזרה קטנה למטיילים בשאלות, ובהשקעה באתר ובקבוצות המטיילים. זה הכל בשבילכם.

בדתות ההודיות נהוג מאוד לבקש ולתת daana: תרומה כראות עיניכם בתמורה לשירות כלשהו.

באופן דומה, אני מציע לכם לתמוך בפעילות שלי כראות עיניכם ולפי יכולותיכם. תודה!

מדריכים נוספים שיכולים לעניין אותך

יש לכם שאלה או התלבטות? צרו איתי קשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השאירו לי תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה

    כל העדכונים על המזרח -
    עד אליכם!

    קבלו למייל טיפים, עדכונים והמלצות על טיול בהודו, נפאל ומיאנמר!