חודשיים אחרי השבת השחורה. אנחנו עדיין בעיצומה של המלחמה, ועדיין יש חטופים בעזה, אבל התחושה היא ששוב מתחילים לדבר על טיולים.
אז בואו נדבר על זה:
* זה מתאים לטוס עכשיו? זה לא מנותק?
* איך טסים למזרח עכשיו
* האם זה בטוח?
* איך זה מרגיש לטייל כרגע במזרח?
שיחה נוספת עם אדם ריקלין, בלוגר ונווד, על טיול במזרח עם ואן ואופנוע.
דיברנו על איפה טייל עם ואן ואופנוע במזרח, למה הוא בחר לעשות את זה, מה היתרונות והחסרונות של טיול בנהיגה עצמאית במזרח, מה ההבדל בין טיול עם ואן לטיול עם אופנוע, על היציאה מהשביל והחוויות המיוחדות שמגיעות יחד עם סגנון טיול כזה, על נהיגה, סכנות ובטיחות, חוויות עם המשטרה המקומית, תקלות ברכב, קניה ומכירה, איפה חונים ואיפה ישנים, ההבדל בנהיגה באזורים שונים במזרח ובהודו, וכמה חוויות מטורפות שהיו לאדם תוך כדי.
כמעט כל המטיילים שמגיעים לנפאל עושים זאת בכוונה לצאת לטרקים בהימלאיה – כמה פעמים שמעתם אנשים מדברים על האנאפורנה, האוורסט, הלאנגטאנג והאגמים הקפואים?
למעשה, הרבה אנשים חושבים שאין מה לעשות בנפאל חוץ מטרקים, כשלמעשה זה מאוד מאוד רחוק מהמציאות…
ירון וייס הוא אחד המומחים הגדולים בארץ לציוד טיולים, והחנות שלו, אדמה, היא מוקד עליה לרגל למטיילים שרוצים לא רק לקנות ציוד, אלא לקנות את הציוד הנכון.
דיברנו על ציוד טיולים, ובעיקר על ציוד לטרקים: שיטת השכבות, ביגוד תרמי, מיקרופליז, סופטשל מול מעיל פוך, הגנה מפני הגשם, הגנה לראש, לפה ולידיים.
בנוסף, דיברנו על איך בוחרים נעליים, איך יודעים איזו חברה כדאי לקנות עבור כל פריט ציוד, ומה הקשר בין ההכנה לטיול וההבנה עם עצמנו מה אנחנו בכלל מחפשים, לבין הציוד שאנחנו קונים בסוף.
את אוהד הנווד לא צריך להציג, אבל האם ידעתם שהמזרח הוא אזור הטיול המועדף עליו בעולם?
נפגשנו כדי לדבר על הרפתקאותיו במזרח: טרק סובב אנאפורנה עם בעלי מוגבלויות בנפאל, טרמפים ואוהלים ביפן ודרום קוריאה, טיול מאורגן בטיבט, טיול מפנק וקצר בהודו, ועוד!
פרק למטיילים בהודו יותר בסטייל ועם קצת פחות זמן – האם כדאי לקחת נהג צמוד?
למה זה לרוב הפתרון האוטומטי למי שמגיע להודו לזמן קצר? האם זו תמיד הדרך הכי טובה לטייל במקרה כזה?
למה זו תמיד הבחירה הראשונה?
מה היתרונות ומה החסרונות?
שיחה עם אסף הוכמן, סוכן ביטוח שמתמחה בביטוח נסיעות לתרמילאים, למדינות עולם שלישי ולמזרח.
דיברנו על מה זה בכלל ביטוח נסיעות, מה היתרון בסוכן ביטוח, במה שונה ביטוח לטיול ארוך במזרח מביטוח לטיול קצר באירופה, איך יודעים לתפעל אירוע ולאן להגיע לטיפול רפואי, ועל סעיפי הביטוח השונים, כולל כבודה, ביטול וקיצור נסיעה, פעילויות אקסטרים ונהיגה.
וקצת על טרקים בצפון הודו 🙂
האתר של אסף: https://www.tripinsur.co.il/
שיחה עם ליאור מורג, מדריכת טיולים שגרה בעבר בלאוס כמה שנים: על איך הגיעה ללחיות בלאוס, ועל לאוס עצמה (האנשים של לאוס, השפה, הייחודיות לעומת המדינות מסביב, ההיסטוריה, המנהגים הייחודיים).
בנוסף, דיברנו על תיירות אחראית: מה ההשפעה שלנו בתור תיירים ואיך לא לעשות נזק: שמירה על הסביבה, יחס לחיות, האם לחלק ממתקים ומתנות לילדים ולמקומיים, התנדבות אחראית, ריכוזי תיירים ועוד.
זה הסיפור על אחת החוויות הראשונות שלי מהודו – העיר אמריטסר – ומה למדתי ממנה על טיול אמיתי בהודו, על איך אנחנו מטיילים, ועל יציאה מהשביל.
אורח: אסף שגב – מנהל קבוצת הפייסבוק 'ברוכים השווים – חוזרים הביתה מהטיול הגדול, ומחבר הספר 'נמלה בחנות חרסינה'.
בפרק דיברנו על:
לינקים:
משהו לא מסתדר לכם בצירוף המלים 'לתכנן טיול ארוך'? אתם לא לבד.
היציאה אל הלא נודע מאוד קורצת לחלקנו. כשאנחנו חושבים על טיול ארוך, קופצות לראש מלים כמו 'חופש', 'זרימה' ו'ספונטניות'.
אבל… האם המשמעות היא שלא כדאי לתכנן? שלא צריך לתכנן?
מוזמנים להצטרף אלי לדיון על המרחב שבין תכנון לזרימה בטיול ארוך במזרח.
באפריל 2015 היכתה בנפאל רעידת אדמה עוצמתית.
אני הייתי שם – בטרק בלב ההימלאיה, באחד מהאזורים שהוכו הכי קשה ע"י הרעידה.
בפרק אני מדבר על הקשר שלי לנפאל, התמודדות עם רעידת אדמה ועם סכנת חיים מוחשית, החוויות מהימים שאחרי הרעידה, החילוץ, וההתמודדות לאחר מכן.
וכמובן – בטיחות בטרקים, וההתמודדות של נפאל עם רעידת האדמה.
בטריילר לפודקאסט 'קולות מהמזרח' אני מספר במה יעסוק הפודקאסט החדש 🙂