הזמנת טיסה להודו היא בדרך כלל השלב הממשי הראשון במסע, אבל זה שלב די מסובך. בואו נפשט את זה!
מאת: תום לנדאו.
עודכן לאחרונה ב: 10.05.23
אז החלטתם לטוס להודו. איזה כיף! עכשיו הגיע זמן להזמין טיסה, ופה מתחילות לצוץ השאלות:
- איפה כדאי לנחות בהודו?
- האם כדאי להזמין כרטיס לכיוון אחד או הלוך חזור?
- האם חייבים כרטיס יציאה כשטסים להודו?
- באיזו חברת תעופה כדאי לטוס להודו?
- מאיפה כדאי להזמין טיסה להודו?
- איך מוצאים טיסה זולה להודו?
- מי מטפל בבעיות בטיסה, כמו ביטולים ושינויים?
אז בואו נענה עליהן:
איפה כדאי לנחות בהודו?
לפני שמזמינים טיסה להודו, כדאי לדעת לאן אנחנו רוצים לטוס. האמת היא, שלא תמיד יש לזה תשובה פשוטה, אבל לפעמים כן 🙂
לטסים לצפון הודו ולצפון המישורי כדאי לטוס לדלהי (אגב, הנה המלצות לינה לדלהי, שיהיה לכם להתחלה).
לטסים לדרום הודו יש החלטה קצת יותר מורכבת – אין שדה אחד גדול שהגיוני לטוס אליו בדרום, אלא כמה כאלו: מומבאי, גואה, בנגלור וקוצ'ין הם האפשרויות הנפוצות, אבל לא היחידות.
לאיזה מהם הכי כדאי? זה ממש תלוי במסלול שלכם, או לפחות במקום בו החלטתם להתחיל.
לא בטוחים מה נכון לכם? אשמח לעזור לכם לתכנן טיול קצר בהודו או לעשות הכנה לטיול ארוך בהודו, שתעשה לכם סדר ובין השאר תעזור לכם להבין איפה להתחיל.
האם כדאי להזמין כרטיס הלוך חזור או כיוון אחד להודו?
בקצרה: אם אתם בטיול קצר, או בטיול ארוך בו אתם בטוחים מתי אתם חוזרים ומאיפה (לרוב זה לא המצב), אפשר להזמין כרטיס הלוך חזור. בכל מקרה אחר, אני ממליץ להזמין כרטיס לכיוון אחד.
באריכות: כתבתי על זה בהרחבה פה.
שימו לב, שאם הזמנתם כרטיס לכיוון אחד, חשוב לדאוג לפתרון מבחינת כרטיס יציאה, ועל זה נדבר בסעיף הבא.
האם חייבים כרטיס יציאה כשטסים להודו?
בקצרה: כן. לא כי מבקשים מכל מי שטס להודו להראות כרטיס יציאה, אלא כי *יכולים* לבקש להראות כרטיס יציאה, וזו סיבה מספיק טובה להתכונן לאפשרות הזאת. זה לא אומר שחייבים להזמין הלוך חזור, כי יש לזה פתרון פשוט.
באריכות: כתבתי על הפתרון הזה (כרטיס יציאה זמני / כרטיס פיקטיבי) במדריך השלם לכרטיס יציאה זמני.
באיזו חברת תעופה כדאי לטוס להודו?
כרגע, הטיסה הישירה היחידה להודו היא הטיסה של אייר אינדיה לדלהי. אם אתם טסים לדלהי, זו בהחלט אופציה טובה. כמובן שבאותה המידה אפשר לטוס עם קונקשן, מה שבדרך כלל יהיה זול יותר. החברות הנפוצות לקונקשן לדלהי הן החברות של מדינות המפרץ – Flydubai ו-Emirates עבור קונקשן בדובאי ו-Etihad Airways עבור קונקשן באבו דאבי.
אפשר לטוס עם קונקשן גם דרך אתיופיה, אוזבקיסטן ואזרבייג'ן.
אם אתם טסים לאחד היעדים בדרום הודו, אתם יכולים לטוס עם אייר אינדיה לדלהי או עם אלעל למומבאי (יותר הגיוני גאוגרפית) ולהמשיך בטיסת קונקשן ליעד אחר בדרום הודו. החסרון הוא שזה בדרך כלל יהיה ארוך יותר מלעשות קונקשן במדינות המפרץ (דובאי, אבו-דאבי או בחריין).
מה הכוונה? כל חברות התעופה של מדינות המפרץ שהוזכרו קודם טסות ישירות מנמל התעופה המרכזי שלהן להמון יעדים בהודו – כן, יש טיסות ישירות מדובאי, בחריין ואבו דאבי לבנגלור, קוצ'ין ועוד ערים מרכזיות רבות בהודו.
במקרים רבים זה הפתרון הטוב ביותר.
שימו לב: הרבה מטיילים מקובעים על לטוס למומבאי ולהמשיך משם בנסיעה או טיסת פנים למקומות אחרים בדרום הודו. מה שהסברתי עכשיו אומר בעצם שאם, לדוגמא, אתם רוצים לטוס לקוצ'ין, לטוס למומבאי ואז לעשות עוד קונקשן לקוצ'ין זה לא בהכרח הפתרון הכי טוב. אפשר להגיע לקוצ'ין עם קונקשן אחד במדינות המפרץ.
להרחבה בנוגע לחברות התעופה, ממליץ לקרוא את מדריך חברות התעופה.
טיסות ממדינות המפרץ להודו עם חברות תעופה הודיות או עם Wizz Air
אני רואה שהרבה אנשים מוצאים טיסות זולות להודו דרך מדינות המפרץ בדרך קצת אחרת: טיסה לדובאי או אבו דאבי עם חברת תעופה ישראלית, ומשם טיסה ליעדים שונים בהודו עם חברה הודית (למשל indigo, Go First או אייר אינדיה) או עם וויז אייר. זו יכולה להיות אופציה הרבה יותר זולה, אבל מאוד בעייתית, כי מדובר ב-self transfer (שתי טיסות נפרדות ללא כל קשר ביניהן) – זה אומר שהעברת התיקים היא עצמאית, ואם אחת מהטיסות מתבטלת או נדחית, נדפקתם. מוזמנים לקרוא על זה בהרחבה במדריך הזמנת הטיסות.
מקרה נפוץ בו זה קורה הוא למי שרוצה לטוס לגואה: אין שום חברה אמירתית/בחריינית שטסה לגואה, ולכן הדרך היחידה להגיע לגואה עם קונקשן אחד היא לטוס לדובאי עם חברה ישראלית או אמירתית, ומשם לטוס בנפרד לגואה עם חברה הודית.
אני לא ממליץ לעשות את זה! עדיף לטוס ישירות למומבאי, ולהמשיך משם לגואה בנסיעה או בטיסה.
ואם כבר החלטתם לעשות self transfer במדינות המפרץ, תדאגו שזה יהיה קונקשן ארוך מאוד, ברמת יום או יומיים, כדי לצמצם את הסיכוי לבעיות. ועל הדרך תטיילו שם. רק קחו בחשבון שאלו ערים יקרות יחסית, כך שאם המטרה פה הייתה חסכון כספי, זה לא מה שיעזור לכם.
מאיפה כדאי להזמין טיסה להודו?
אחרי שהחלטנו לאן בהודו לטוס, ובאמצעות איזו חברת תעופה, נשאלת השאלה מאיפה להזמין.
קודם כל, אני שוב ממליץ לקרוא את מדריך הזמנת הטיסות.
אבל בקצרה: לחפש טיסות ב-Skyscanner, קאיאק או Google Flights זה אחלה כדי למצוא את הטיסות הרלוונטיות, אבל כשמזמינים את הטיסה בפועל, כדאי לחשוב גם על היום שאחרי.
המון מטיילים למדו על בשרם בתקופת הקורונה ש-shit happens. טיסות יכולות להתבטל, להשתנות ולהידחות. זה קורה כל הזמן גם בימים אלה בגלל מחסור בעובדים בשדות תעופה, ארועי מזג אוויר, משברים פוליטיים וכלכליים מקומיים במדינות, מלחמות ושביתות בחברות התעופה או בשדות התעופה.
ולכן, הדבר האחרון שאני ממליץ לכם לעשות זה להזמין טיסות מהאתרים הזולים שקופצים ב-Skyscanner. לכו תחפשו אותם אח"כ.
אני מאוד ממליץ להזמין מסוכני נסיעות ישראלים. אני חושב שאם עובדים עם סוכן נסיעות טוב, שגם מכיר טוב את המזרח ואת הודו, זה שווה את התשלום הנוסף. ספציפית מסיבה זו אני ממליץ על אריק בייטשר, שממש עונה על ההגדרה הזאת. מוזמנים לדבר איתו.
אם לא דרך סוכן נסיעות, אני ממליץ להזמין מאתרים ישראלים אמינים שנותנים שירות טוב. אני מאוד ממליץ על אקספלורר – כי יש להם אפשרויות חיפוש מורכבות שאין באתרים אחרים, כי יש להם שירות לקוחות מעולה, כי הם מציגים את כל האותיות הקטנות של הטיסה בצורה ברורה, וכי הם האתר הישראלי היחידי שאפשר להזמין ממנו טיסות של כל החברות ההודיות.
למה לא להזמין טיסה להודו ישירות מאתר חברת התעופה? (או: מי מטפל בבעיות ושינויים?)
ההגיון של הרבה מטיילים אומר שכדאי להזמין טיסות ישירות מחברת התעופה – כדי לחתוך את המתווכים וכדי לקבל תמיכה ישירות מהחברה. זה היה יכול להיות נכון, אם לכל חברות התעופה היה שירות טוב ובעברית.
בפועל, יש חברות עם שירות לקוחות גרוע (אייר אינדיה, פליידובאי, אלעל), כך שעדיף לכם לעבוד מול סוכן טוב או אתר טיסות עם שירות לקוחות טוב. נכון, לא כולם טובים, ולכן נתתי המלצות.
בנוסף, הזמנה מסוכן ישראלי או אתר ישראלי מגינה על ההזמנה שלכם ע"י החוק להגנת הצרכן, שמאפשר לבטל הזמנה תוך 14 יום מכל סיבה.
והכי חשוב: במיוחד במקרה של אייר אינדיה, יש הבדל משמעותי בין שירות הלקוחות הבינ"ל שתקבלו אם תזמינו מאתר החברה, לעומת השירות המעולה שתקבלו מהנציגות הישראלית של אייר אינדיה – אך ורק אם תזמינו דרך גורם ישראלי.
בונוס: כשמזמינים טיסה של אייר אינדיה לדלהי דרך סוכן ישראלי, אפשר לקבל טיסת המשך חינם מדלהי למומבאי, כלכותה, צ'נאי, בנגלור, אמריטסר, היידרבאד, קוצ'ין או טריבנדרום. זה תקף אך ורק במעמד ההזמנה וצריך לבקש את זה!
סיכום: איך להזמין טיסה להודו בכמה צעדים פשוטים
בואו ננסה לסכם את זה:
- תחליטו איפה בהודו כדאי לכם לנחות.
- תבחרו את הטיסות המתאימות לפי חברת התעופה והמחיר, אבל גם תדאגו שלא יהיה לכם self transfer. מסוכן.
- תזמינו טיסה מסוכן ישראלי מומלץ או אתר ישראלי מומלץ, ולא מחברת התעופה.
רוצים לעשות סדר בטיול שלכם?
בשביל זה אני פה. דברו איתי!
תגובה אחת
היי תום קוראים לי עומר בן 23 ואני בטיול הגדול כבר 8 חודשים. חשוב לי להגיד לך שנעזרתי במדריכים שלך באתר ושאני מעריך את מה שאתה עושה. אני רוצה ליידע אותך במקרה שהיה לי עם אריק הסוכן שאתה ממליץ עליו ופניתי אליו בעקבותיך.
חשוב לי להעלות פה את המקרה שהיה לי עם אריק למען הכלל כדי שתישקלו שנית אם לסגור דרכו טיסות. תחילה הייתה לי טיסה שסגרתי עם אריק שהכל היה בסדר ובהחלט הוא היה זמין לכל דבר וקיבלתי רושם שיש על מי לסמוך, אבל בטיסה השנייה שסגרתי איתו שעלתה 330 דולר, הוא אמר לי ברגע האחרון שהוא מצטער אבל הספק שלו ביטל את הדיל הזה, ועכשיו זה עולה לי 480 דולר. בדקתי על אותה טיסה במנוע חיפוש של Google flights ששם היא עלתה 330 דולר וסגרתי דרך האינטרנט. ועכשיו החלק הבעייתי בסיפור:
אמרתי לו שאני לא מעוניין לשלם 480 דולר ושמצאתי דיל יותר טוב ושאני מבקש החזר על ה330 דולר שהעברתי לו. אריק אמר לי שזה לוקח זמן לקבל החזר ושהוא צריך לבצע איזה תהליך מול החברת תעופה, אז המתנתי לקבלת ההחזר בידיעה שיש על מי לסמוך.
לאחר כחודש וחצי קיבלתי החזר מאריק בהעברה 986 שקל, באותם ימים 330 דולר שווים ל1200 שקל. כלומר נעלמו להם בתהליך 214 שקלים- או בקיצור לא קיבלתי את כל הכסף שלי חזרה.
כששלחתי לו הודעה מה פשר הדבר הוא לא חזר אליי, וכששלחתי שוב פעם הוא התחיל להסביר לי שחברת תעופה גבו ממנו דמי טיפול ולכן הסכום שקיבלתי מופחת ושהוא לא ישלים את החסר מהכיס שלו כי זה לא מתאים לו. כלומר הוא השליך את האחריות מעצמו, ויותר מזה הוא אמר לי שאם אני רוצה לקבל החזר מלא עליי לפנות לחברת התעופה. אז הפסדתי מהזמן שלי וכסף על כלום. ציפיתי לקבל החזר מלא שזה דבר שאמור להיות מובן מאליו ולא קיבלתי את כל הכסף שלי והוא הסיר מעצמו אחריות.