פושקר

כמעט כל ישראלי שמתעניין בהודו שומע על פושקר – המקום האהוב ביותר על ישראלים ברג'סטאן. אז מה קורה שם ולמה כ"כ אוהבים את פושקר?

העיירה פושקר בנויה מסביב לאגם פושקר הקדוש, אשר נוצר, עפ"י האמונה, כאשר האל ברהמה השליך פרח לוטוס אל האדמה. בעיירה מצויים אחד ממקדשי הברהמה היחידים, והמקום מהווה נקודה מרכזית לעליה לרגל למאמיני הינדו.

האגם של פושקר

האווירה באגם שלווה, ומשרה תחושת קדושה. אל תשכחו ללכת מסביב לאגם ולספוג את האווירה, ולחזות בפוג’ות (טקסי תפילה) המתקיימות לעת שקיעה.

שימו לב ששרלטנים רבים מתחזים לברהמינים (כהנים הינדים) ורוצים לחלק לכם פרחים להשיט על האגם, ולערוך לכם פוג’ה פרטית. בסוף הפוג’ה, הם ידרשו סכומי כסף גבוהים כתשלום עבור השירות האקסקלוסיבי. דעו לכם שבהרמין אמיתי לעולם לא יפנה למישהו שאינו הינדו ע"מ לקיים פוג’ה. אם מישהו פנה אליכם, הוא שרלטן. סרבו בתוקף והתרחקו מהם.

חשוב לדעת שישנם כללים מסוימים החלים באזור האגם מפאת קדושתו. הקפידו לא לצלם, ולהוריד נעליים במקומות המיועדים לכך.

השוק של פושקר

רחוב אחד מחוץ לאגם, שוכן השוק המפורסם של פושקר – חציו שוק תיירים, ובו תמצאו כל שתרצו: בגדים, מצעים, מזכרות, מסעדות, ערסלים, מוזיקה, אביזרי טלפון, ארנקים, שאלים, תכשיטים, ועוד ועוד ועוד.

זהו ללא ספק אחד המקומות המוצלחים ביותר לקניות בכל רחבי הודו. חציו השני של השוק מוכוון לעולי הרגל, ומעניין להסתובב בו ולראות את היצע הבגדים ההודים והחרבות. בסוף השוק תגיעו ליציאה מהעיירה, שם ניתן לרכב על גמלים (אני באופן אישי לא ממליץ, גם מבחינה הומנית וגם מבחינת נוחות).

לכל אורך השוק פזורים גסטהאוסים ומסעדות – רבות מהן מסעדות גג המשקיפות על כל העיירה והאגם.

ישראלים בפושקר

פושקר ידועה כמעוז הישראלים ברג’סטאן, ואחד ממעוזי הישראלים הגדולים בהודו כולה.

כעשר דקות הליכה מחוץ לשוק, לכיוון הכניסה לעיירה, תוכלו למצוא אזור המועדף על רוב הישראלים המגיעים לפושקר, ושם תמצאו מסעדות, גסטהאוסים וכמובן, בית חב"ד.

אוכל בפושקר

בגלל קדושת המקום, בפושקר לא מוכרים בשר, ביצים ואלכוהול. קריצה קריצה. בשר באמת תתקשו למצוא, אבל ביצים ואלכוהול בהחלט ניתן. בכל מסעדה המותאמת לקהל הישראלי תמצאו בתפריט מאכלים כגון Chavita, וכמעט בכל מסעדה תוכלו לבקש בירה, וזו תגיע בכוס אטומה, כך שלא ניתן לראות את המשקה.

התניידות בפושקר

ההתניידות בפושקר היא בעיקר ברגל, מכיוון שריקשות ומוניות אינן יכולות להיכנס לשוק. אופנועים כן נוסעים בשוק, וכמובן שניתן לתפוס ריקשה מהכניסה לשוק, או מהרחובות האחוריים.

שיתוף:

פוסטים נוספים

מהרשטרה

כולם מדברים על צפון הודו, על הצפון המישורי וגם על הדרום – אבל בדרך ביניהם מדלגים על חלק מאוד גדול מהודו – על המרכז שלה, ובו מדינת מהרשטרה.

מנזר קי בעמק ספיטי

עמק ספיטי

עמק ספיטי הוא אחד האזורים הכי מרוחקים בהימלאיה – מדבר גבוה ושלו שמאפשר הצצה לעולם הטיבטי

אגם רבלסאר

אני רוצה להמליץ לכם על מקום נהדר בצפון הודו, שישראלים כמעט לא מגיעים אליו, ולא ברור למה – אגם רבלסאר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

0
    0
    סל הקניות שלך
    הסל שלך ריקחזרה

    כל העדכונים על המזרח -
    עד אליכם!

    קבלו למייל טיפים, עדכונים והמלצות על טיול בהודו, נפאל ומיאנמר!