ויזה להודו – המדריך השלם

ישנן מס' סוגי ויזה להודו, אתרים רשמיים ולא רשמיים, ונהלים שמשתנים כל כמה חודשים – מה שהופך את כל הנושא למבלבל במיוחד, ואת רוב המדריכים ברשת לחסרי ערך, אם כותב המדריך לא נמצא עם אצבע על הדופק. המדריך הזה מתעדכן באופן תכוף עם כל שינוי ומידע חדש שאני אוסף על ענייני הוצאת ויזה להודו.

תאריך עדכון אחרון: 10.5.19.

רוב הלינקים במדריך מובילים לפוסטים בקבוצת הפייסבוק הודו – מטיילים עם מירון. עליכם להיות חברים בקבוצה כדי לצפות בהם.

לא ניתן להיכנס להודו ללא ויזה, ואת הויזה חובה להוציא מראש.

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

ישנם שלושה סוגי ויזות:

  • ויזת תייר (tourist visa) – ויזה לשנה/חצי שנה (תלוי מאיזו מדינה) אשר מוציאים בשגרירויות הודו ברחבי העולם.
  • ויזה אלקטרונית – ויזה לשנה וכניסות מרובות (השהיה הרצופה מוגבלת ל-90 יום), אשר מוציאים באינטרנט ללא צורך להגיע לשגרירות.
  • ויזת מעבר (Transit visa) – ויזה ל-72 שעות אשר יש להוציא בשגרירויות הודו ברחבי העולם

עבור כל סוגי הויזה יש למלא טופס באתר הויזות הממשלתי ההודי. שימו לב שבתחום הויזה האלקטרונית יש המון אתרים מתחזים, ושאם אתם מחפשים אתר נוח יותר מהאתר הרשמי להוצאת ויזה אלקטרונית בעברית, יש הנחה מיוחדת לחברי הקבוצה.

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

ויזה אלקטרונית

  • אורך הויזה: 365 יום, עם שהיה מקסימלית ברצף של שלושה חודשים (90 יום), לאחריה צריך לצאת ולהיכנס.
  • מס' כניסות: מרובות.
  • תוקף ואורך שהיה מקסימלי: ויזה אלקטרונית להודו תקפה מיום הוצאתה ולא ממועד כניסתכם למדינה. עם זאת, לויזה יש אורך שהייה מקסימלי של 90 יום. הויזה תקפה מיום הוצאתה, אך עליכם לצאת מהודו תוך 90 יום מיום כניסתכם למדינה. לאחר מכן, תוכלו להיכנס שוב עד תום תוקף השנה מיום הוצאת הויזה.
  • מחיר: כ-82$ / 380 ש"ח.
  • כניסה קרקעית/אוירית/ימית: כניסה ראשונה חייבת להיות אוירית או ימית, הכניסות הבאות יכולות להיות קרקעיות.
  • הארכה: בשום מצב לא ניתן להאריך ויזה אלקטרונית. אפילו לא ביום. לא, אין שום יוצאים מן הכלל. אל תשחקו עם זה.
  • מתי להוציא את הויזה: בין 120 יום ל-4 ימים לפני הכניסה הראשונה להודו.
  • דרכון חדש לאחר הוצאת הויזה ולפני הכניסה הראשונה: אם הספקתם להוציא דרכון חדש בין מילוי טופס הויזה האלקטרונית לבין הכניסה הראשונה והחתמת הויזה בדרכון, לבוא עם הדרכון הישן זה לא מספיק! אתם צריכים ויזה חדשה.

בחירת אתר להוצאת הויזה

ישנם שתי אופציות קבילות להוצאת ויזה אלקטרונית:

  1. האתר ההודי הרשמי, בו הויזה עולה 80$.
  2. אתר ישראלי ונוח אשר מקל על התהליך גם מבחינה טכנית וגם מבחינת שפה – visa2.
    מבטיח לכם ששירות הלקוחות שלהם מעולה, ובנוסף סידרנו לכם 20 ש"ח הנחה בעזרת הקופון שנמצא פה לחברי הקבוצה 'הודו – מטיילים עם מירון' בלבד.

מאילו אתרים לא להוציא ויזה אלקטרונית: ישנם אתרים רבים המתחזים לאתר הויזות הרשמי וגובים מחיר מופקע (אם חיפשתם בגוגל כנראה שנכנסתם אליהם בטעות), וכשאתם מבינים את זה, יוצרים איתכם קשר ומאיימים שאם תבטלו איתם לא תקבלו ויזה. הכל שטויות ושקרים. להוציא ויזה אלקטרונית אך ורק באתרים שהוזכרו למעלה.

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

הוצאת ויזת תייר לשנה (או חצי שנה במדינות אחרות)

  • אורך הויזה: מקסימום שנה, עם שהייה מקסימלית ברצף של שישה חודשים (180 יום), לאחריה צריך לצאת ולהיכנס. אורך הויזה משתנה בעיקר לפי המדינה והעיר בה מוציאים את הויזה, אך לפעמים יש גם שינויים אחרים ולהם סיבות מסתוריות. במדינות רבות תוכלו לקבל ויזה לשישה חודשים (180 יום) ולשלושה חודשים (90 יום) בלבד.
  • מס‘ כניסות: ניתן לקבל ויזה עם כניסה חד פעמית (single), כניסה כפולה (double) או כניסות מרובות (multiple). כלומר, להשתמש באותה הויזה למס‘ ביקורים בהודו (למשל להיכנס להודו, לעבור לנפאל ואז לחזור להודו). שימו לב שעליכם לציין בטופס הויזה את מס‘ הכניסות הרצוי.
  • איך מוציאים את הויזה: ממלאים מראש את הטופס באתר הויזות, מדפיסים אותו, ומגיעים לשגרירות או לסוכנות המשמשת כנציגת השגרירות באותה המדינה. מוסרים את הדרכון, הטופס, שתי תמונות פספורט ודרכון זר (אם יש). לאחר כ-5-7 ימי עבודה ניתן לחזור ולקחת את הדרכון עם הויזה בתוכו. שימו לב שבמדינות מסוימות לעתים תידרשו לספק מסמכים נוספים, כגון: תדפיס חשבון בנק, כרטיס כניסה ויציאה מהודו, הזמנה לגסטהאוס ללילה הראשון.
  • הסבר בעברית על מילוי טופס הויזה
  • תוקף ואורך שהיה מקסימלי: ויזת תייר להודו תקפה מיום הוצאתה ולא ממועד כניסתכם למדינה. עם זאת, לרוב לויזת תייר יש אורך שהייה מקסימלי השונה מאורך הויזה כולה. למשל, לויזה לשנה יש אורך שהיה מקסימלי של 180 יום. במצב זה, הויזה תקפה מיום הוצאתה, אך עליכם לצאת מהודו תוך 180 יום מיום כניסתכם למדינה. לאחר מכן, תוכלו להיכנס שוב עד תום תוקף השנה מיום הוצאת הויזה. הנה הסבר על יציאה מורנאסי לנפאל בשביל עוד 180 יום.
  • מחיר: כ-100$. בישראל 435 ש"ח.
  • אם בין הוצאת הויזה לכניסה להודו הספקתם להוציא דרכון חדש, פשוט תגיעו גם עם הישן (תקף לויזת תייר רגילה ולא לויזה אלקטרונית!)

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

הוצאת ויזת תייר במדינות שונות:

ישראל

  • בישראל מוציאים ויזה בחברת ש.מ אשרות, שהם הזכיין הבלעדי של שגרירות הודו. יש להם סניפים בת“א, חיפה, וירושלים, ובכל אחד מהם ניתן להגיש את טפסי הויזה, לשלם ולמסור את הדרכון. כתובות, טלפונים ושעות פתיחה של סניפי ש.מ. אשרות
  • מחיר הויזה: כ-435 ש“ח לשנה (פרטים נוספים פה).
  • אזהרה לגבי חברות מתווכות (מלבד ש.מ. אשרות) להוצאת ויזה בישראל
  • אורך ומס‘ כניסות: שנה, עם זמן שהייה מקסימלי רציף של 180 יום, כניסות מרובות (אם מבקשים).
  • במידה וברשותכם דרכון חדש מהשנה האחרונה, עליכם לצרף את הדרכון הקודם או להוציא ממשרד הפנים תדפיס כניסות ויציאות עבור 7 השנים האחרונות יחד עם מכתב הצהרה מדוע אין ברשותכם דרכון קודם.

נפאל

סרי לנקה

תאילנד

  • נכון לעכשיו, לא ניתן להוציא ויזת תייר בתאילנד! ניתן להוציא ויזה אלקטרונית…

מיאנמר/בורמה

  • אורך: שישה חודשים (ושתי כניסות) בינגון, שלושה חודשים במנדליי.
  • הוצאת ויזה מינגון

לאוס

  • אורך: שנה.
  • מסמכים נוספים דרושים: תדפיס חשבון בנק, כרטיס כניסה מהודו, כרטיס יציאה מהודו.
  • הוצאת ויזה מלאוס

ויאטנם

קמבודיה

  • אורך: שלושה חודשים, כניסה אחת.
  • הוצאת ויזה מקמבודיה: 1, 2, 3

פיליפינים

מונגוליה

  • אורך: חצי שנה, כניסה אחת.
  • מסמכים נוספים דרושים: הזמנת גסטהאוס ללילה הראשון, כרטיסי כניסה ויציאה מהודו, תדפיס חשבון בנק.
  • הסבר בנוגע להוצאת הויזה

סין

יפן

  • נכון לעכשיו, לא ניתן להוציא ויזת תייר ביפן! ניתן להוציא ויזה אלקטרונית…

הונג קונג

  • אורך: שלושה חודשים, כניסה אחת. טרם עודכן מאז שינויי מדיניות הויזה.

אוסטרליה

ניו זילנד

  • אורך: שנה עם מס‘ כניסות, כל כניסה למקסימום 90 יום.

קירגיזסטן

אוזבקיסטן

הולנד

  • אורך: שנה עם מס‘ כניסות, כל כניסה למקסימום 90 יום.

הוצאת ויזת מעבר

  • יש לי קונקשן בהודו. האם צריך להוציא ויזה? מי שנוחת בדלהי/מומבאי בטיסה בינלאומית ומייד עולה על טיסה בינלאומית אחרת מאותו הטרמינל לא צריך ויזת מעבר כל עוד הוא לא יוצא מהשדה, זמן הקונקשן פחות מ24 שעות, והתיקים עוברים בין הטיסות אוטומטית – כלומר, אם זו אותה חברת תעופה או אם החברות מעבירות ביניהן את התיקים. יש לברר עם חברות התעופה פרטנית עבור כל מקרה.
  • אם צריך ויזה, יש להוציא ויזת מעבר (Transit) – אותו הטופס כמו ויזת תייר, פשוט סוג ויזה transit. צריך ללכת לש.מ אשרות/שגרירות כמו בתהליך של ויזת תייר רגילה.
  • אורך: 72 שעות, אך יש להגיע להודו תוך 15 יום מקבלת הויזה.
  • הוצאת ויזת מעבר מנפאל

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

הארכה, שהיית יתר וחידוש ויזה

  • אל תגיעו למצב שאתם נשארים בהודו מעבר לתוקף הויזה שלכם. ההודים לא סלחנים בנוגע לזה.
  • לא ניתן ”לחדש“ ויזה בהודו או מחוץ להודו. ניתן להוציא ויזה חדשה מחוץ להודו בלבד. אין תקופת המתנה בין הויזות.
  • שהיית יתר: אם בטעות נשארתם מעבר למשך השהיה או מעבר לתוקף הויזה (ממש לא מומלץ לעשות את זה!), חשוב ללכת לטפל בזה בFRRO ברגע שהבנתם את הטעות שלכם, ולפני שאתם מגיעים לשדה התעופה או למעבר הגבול כדי לצאת מהודו.

איבוד, גניבה ותקלות למיניהן

מוזמנים לעיין גם בעמוד השאלות הנפוצות בנוגע לויזה להודו.

שתפו בכל הכוח!